Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) poilsio bazę prie Baltijos jūros, Giruliuose, už 3,85 mln. eurų perkanti nekilnojamojo turto investicijų įmonė „Daermax investments“, veikianti prekės ženklu „Ajus group“, per metus čia planuoja pastatyti prabangų gyvenamųjų namų kvartalą, į kurį numato investuoti apie 5 mln. eurų.

Įmonės atstovas Ignas Jomantas BNS sakė Giruliams turintis didelį planą – 2,5 ha teritorijoje su 29 pastatais norima išvystyti vieną prabangiausių ir geriausių kvartalų Klaipėdoje.

„Giruliai ir taip yra pati brangiausia vieta uostamiestyje, kur sklypo aras kainuoja 30-40 tūkst. eurų, o vieno kv. metro kaina yra apie 3-4 tūkst. eurų. Mūsų nusipirktų pastatų kv. metro kaina yra apie tūkstantis eurų, o juos rekonstravus planuojame pardavinėti nuo 2,8–3,5 tūkst. eurų už kv. metrą“, – pasakojo jis.

Pasak I. Jomanto, dalis dabartinių pastatų bus griaunama, dalis rekonstruojama ar statoma iš naujo.

„Kalbama apie normalų gyvenamąjį kvartalą, kuriame bus labai mišri teritorija: gyvenamieji namai, kotedžai, keturi nauji daugiabučiai. Mes nusipirkome 3,5 tūkst. bendrojo ploto, o išvystysime iki 9 tūkst. kv. metrų – tiek, kiek toje teritorijoje yra leidžiamas užstatymas“, – sakė I. Jomantas.

Pasak „Ajus group“ įkūrėjo, projektas bus pradėtas realizuoti iškart po pirkimo-pardavimo sutarties pasirašymo.

„Priešprojektinius pasiūlymus jau esame pasidarę, realiai po įsigijimo, po notarinės sutarties, iš karto pradėtume kosmetinius remontus, kas leidžiama be statybos leidimo, infrastruktūros darbus atliktume ir tuo pačiu projektuotume. Po 4-5 mėnesių planuotume pradėti naujų namų statybas“, – sakė verslininkas.

„Planuojame teritoriją išvystyti per metus – labai greitai. Kol dar gera rinka, viską reikia daryti vienu ypu“, – pridūrė I. Jomantas.

LTG Turto valdymo paslaugų vadovė Daiva Pivoriūnienė anksčiau BNS sakė, kad tai yra tipinė poilsio bazė, kokias anksčiau turėdavo didelės organizacijos: du didesni viešbučio tipo pastatai, sutvarkytame parke tarp sporto aikštelių išsimėtę maži mediniai namukai, kuriuose vienu metu galėdavo ilsėtis apie 100 žmonių.

Šią savaitę vykusiame aukcione poilsio bazė su 29 pastatais ir aikštelėmis buvo parduodama už pradinę 2,5 mln. eurų kainą. Beveik 3,5 tūkst. kv. metrų bendro ploto statiniai stovi ant 2,49 ha ploto rekreacinės paskirties NŽT nuomojamų sklypų Turistų ir Palangos gatvėse Klaipėdoje.

Registrų centro duomenimis, įmonę „Daermax investments“ valdo Vitalijus Urbanovičius (51 proc.) ir fizinio asmens valdoma įmonė „Gabana“ (49 proc.).

https://www.delfi.lt/verslas/nekilnojamas-turtas/vietoj-ltg-poilsio-bazes-giruliuose-iskils-prabangus-bustu-kvartalas.d?id=87837301

https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas-statyba/2021/07/30/lietuvos-gelezinkeliu-poilsio-baze-giruliuose-turetu-isigyti-vietos-pletotojai

https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/1459854/lietuvos-gelezinkeliu-poilsio-baze-giruliuose-perka-daermax-investments