Sparčiai savo veiklą plečianti, didžiausia nekilnojamojo turto vystymo kompanija vakarų Lietuvoje – „AJUS GROUP“ Holdingas praneša, kad nelegalūs migrantai gali būti naudingi Lietuvos ekonomikai, jeigu jiems būtų suteiktas prieglobstis.

Statybų sektorius šalyje pastaruoju metu susiduria su darbuotojų trūkumu. Tai tampa rimta kliūtimi sparčiai vystyti įvairius NT projektus. Net už gerus atlyginimus nepavyksta surasti reikiamo skaičiaus vietinių specialistų ar plataus profilio darbuotojų. Ukrainos darbo rinka irgi nebepajėgia užtikrinti reikiamo poreikio.

„AJUS GROUP“ Holdingas pasiruošusi pasiūlyti legalų darbą į Lietuvą plūstantiems migrantams, aišku, jeigu valstybės institucijos suteiktų jiems galimybę likti Lietuvoje.

Bendrovė vysto NT projektus Palangoje, Klaipėdoje, Šventojoje, Trakuose, Druskininkuose, Vilniuje. Iki metų galo Bendrovė visoje Lietuvoje planuoja išvystyti ir realizuoti virš 25 000 kv. m. gyvenamojo ploto ir pasiūlyti įsigyti apie 500 butų visiems norintiems.

Šią vasarą „AJUS GROUP“ Holdingas laimėjo AB „ Lietuvos geležinkeliai“ skelbtą NT aukcioną ir už 3 850 000 eurų įsigijo poilsio bazę Giruliuose. Ten pradedamas vystyti prabangių gyvenamosios paskirties butų, kotedžų kompleksas. Iš viso Bendrovė į šį projektą ketina investuoti apie 9 milijonus eurų.

Taip pat, visiškai neseniai, „AJUS GROUP“ Holdingas oficiali pranešė, kad Klaipėdoje ketina statyti ir nuomoti Prekybos centrus.

„AJUS GROUP“ Holdingą sudaro 7 apsijungusios įmonės, veikiančios statybos, NT vystymo, nuomos ir pardavimo srityse.

https://ve.lt/verslas/ajus-group-holdingas-pasiruoses-pasiulyti-nelegaliems-migrantams-darbo-jeigu-jie-gautu